Burgundsko 6. den, Pá 13. 9.
Poslední snídaně v Ibisu byla v pohodě, protože švédští důchodci již byli v trapu, tak jsme v klidu pojedli, autobus předjel na parkoviště naproti hotelu přes silnici, naložili jsme si a kolem deváté vyjeli směrem na jih. Našim cílem bylo městečko Romaneche-Thorins, kousek pod městem Macon v oblasti Beaujolais. Něco málo přes polovinu účastníků vyráželo z tohoto místa přes poměrně kopcovatou krajinu, menší část, včetně mně a Ivy, jsme se pak kousek vrátili autobusem na sever a odbočili jsme pod Maconem doleva na Cluny a u obce Prisse nás autobus vyložil u cyklostezky vedoucí z Maconu až do Givry. Cyklostezka vedla po bývalé železniční trati, takže to byla pohodová jízda, na cestě jsme projeli i 1,6 km dlouhým tunelem a když jsme se přiblížili ke Cluny, odbočili jsme a jeli do města. V restauraci nedaleko kláštera jsem si dal další místní specialitu – Andouillette, což je něco jako jelito z vepřového žaludku. Doporučuji prohlédnout si internetový odkaz, na obrázku je dobře vidět struktura. Je pravda, že servírka mi říkala, že ona by si to nedala, ale chtěl jsem to ochutnat a tak se i stalo, Příště si dám asi něco jiného. Po obědě jsme se vrátili na cyklostezku a pokračovali jsme dál na sever přes Taizé Na úrovni obce Cormatin jsme společně s Jiřinou sjeli ze stezky a jeli se podívat k zámku, ve městě jsme si dali kafe a pivo a potom již po silnici cca 3 km jsme dojeli přímo k našemu poslednímu hotelu – De la Place u obce Malay. Byl to již postarší objekt, zvláště v porovnání s téměř novým Ibisem v Beaune, ale v pohodě. Měli jsme za sebou cca 35 km. Večeře byla tentokrát přímo v hotelu, obsluha byla protivná již od pohledu, očividně je to nebavilo. Vítejte v socialistické Francii. (I když do této doby bylo většinou vše v pohodě.) Předkrm opět Jambon Persillé, hlavní jídlo ryba. Alespoň to jídlo bylo vynikající. A čekala nás poslední noc ve Francii.