Burgundsko 5. den, Čt 12. 9.
Na snídani jsme šli již na sedmou, ale stejný nápad měla i spousta našich i Švédů, bylo to však o dost lepší, než minulý den. Ivě bohužel kapsaicinové náplasti, které dostala od jednoho účastníka, příliš nepomohly a tak opět zůstala na hotelu. Odjez byl na kolech od hotelu kolem deváté, Jiřina nás vytáhla na okraj města na cyklostezku vedoucí tentokrát na jih od Beaune. Opět se vinula mezi vinicemi a tak jsem si to pomalu šinul vytýčeným směrem na Pommard, Meursault a Santenay. Až sem to bylo po cyklostezce, která byla tvořena místními komunikacemi. V Santenay jsem trochu hledal pokračování, protože další část měla vést podél kanálu Canal du Centre a ten se nacházel nahoře na kopečku. Nakonec jsem to nalezl a podél kanálu jsem dojel až do Chagny, kde jsem projel snad celé městečko, hledaje vhodnou restauraci. Vyhrála to restaurace na náměstí, dal jsem si další burgundskou specialitu a to kohouta na víně – Coq au Vin. Bohužel byl s hranolkama, lepší by byly brambory, ale člověk nemůže mít všechno. Dvě skleničky vína a mohl jsem si odškrtnout další kulinářský zážitek. Po obědě jsem pomalu vyrazil na zpáteční cestu, protože Chagny byl nejjižnější bod dnešní etapy. Pohodovou jízdou po silničkách mezi poli jsem přes Ebaty, Tailly a Bligny dorazil kolem třetí hodiny zpět na hotel. Najeto něco málo přes 50 km, tentokrát jsem byl doma jako jeden z prvních a tak jsme s Ivou vyrazili do nedalekého marketu Casino nakoupit nějaké pozornosti domů – víno, Cassis (to je sladký likér z černého rybízu, ze kterého po smíchání s bílým vínem vznikne kir), hořčice a sušené švestky. Kolem šesté tradiční brífink a pak opět na večeři, nevím již, co to bylo, ale bylo to jako vždy vynikající, odkazuji na fotodokumentaci. Po návratu jsme trochu zabalili, protože nás ráno čekal přejezd na naše poslední nocování.